Novosti

ZAPOSLENI CGES-a POSADILI 22 STABLA U OKVIRU PROJEKTA MOJE DRVO
nov 05, 2018

ZAPOSLENI CGES-a POSADILI 22 STABLA U OKVIRU PROJEKTA MOJE DRVO

 

Zaposleni  Crnogorskog elektroprenosnog sistema posadili su 22 stabla u Ulici Kralja Nikole u Podgorici u okviru aplikacije “Moje drvo”, koja je nastala u saradnji Glavnog grada Podgorice i kompanije “Amplitudo”.

Na ovaj način formirana je nova parkovska površina u okviru projekta ozelenjavanja Glavnog grada.

Direktor CGES-a Dragan Kujović, tom prilikom je podsjetio, da je Podgorica, odnosno tadašnji Titograd, bio najzeleniji grad u krugu glavnih gradova republika bivše Jugoslavije i istakao zadovoljstvo inicijativom Glavnog grada i da je CGES kao društveno -odgovorna kompanija prihvatila da bude dio projekta i da pruži podršku u skladu sa mogućnostima kompanije. „Namjera nam je da s jedne strane damo konkretan doprinos kupovinom 22 stabla koja će danas biti zasađena, a sa druge strane da utičemo na podizanje svijesti o značaju očuvanja životne sredine i ulaganja u nju. Dakle, što se tiče CGES -a, uvijek ćemo podržati ovakve i slične inicijative i nadam se  da će ovo biti samo jedan u nizu realizovanih projekata“, zaključio je Kujović. 

Gradonačelnik Podgorice, dr Ivan Vuković, istakao je, da se Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) prvi odazvao i do sada uložio najveći iznos kao društveno - odgovorna kompanija koja je pokazala interesovanje da nam pomogne na planu realizaciju ovog projekta. Iako je aplikacija “Moje drvo” zvanično pokrenuta tek prije dvije sedmice, mi već imamo prodatih sadnica u vrijednosti od preko 10.000 eura, što znači da će Podgorica u narednih desetak dana dobiti preko 100 novih sadnica”, naglasio je gradonačelnik Vuković, pozivajući sve građane da čuvaju zelene površine“.

Predstavnik kompanije „Amplitudio“ Boris Ristović je izrazio zadovoljstvo što nakon godinu dana planiranja ova aplikacija  konačno počinje sa radom. „Kao starosjediocima na Zabjelu još nam je draže što upravo počinjemo odavde, iz ovog parka“ rekao je Ristović i podsjetio da predstavnici Kompanije „Amplitudo“ idu za Lisabon, gdje bi trebalo  da predstave ovaj projekat na jednoj od najvećih konferencija, čime on dobija priznanje i van granica naše države.

Direktorica gradskog Zelenila Radmila Vujošević  je istakla da su Zelenilo i Glavni grad, pored ove lokacije, u saradnji sa kompanijom Amplitudo kandidovali  još četiri lokacije na kojima će u prvom turnusu biti zasađeno 206 stabala. „Pored jako dobre saradnje sa NVO sektorom i društveno odgovornim kompanijama, u redovnim aktivnostima samo u ovoj godini posadili smo preko 280 odraslih stabala i preko 1000 sadnica za pošumnjavanje, a izgradili smo i preko osam hiljada novih zelenih površina.