Novosti

CGES učestvovao u Startup akademiji
jun 09, 2020

CGES učestvovao u Startup akademiji

Predsjednica Odbora direktora CGES-a, Vesna Bracanović, učestvovala je u žiriju Startup akademije koju je, za studente Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta, organizovao Elektrotehnički fakultet.  

Startup akademija završena je finalnim takmičenjem održanim 3. juna u prisustvu brojnih zvanica, mentora, članova žirija i studenata koji su imali priliku da čuju inovativne biznis ideje sedam timova prve generacije. Internacionalni žiri odabrao je tri najbolja tima: tim IAMS, koji je pobijedio predstavljajući projekat inovativnog načina spajanja ekologijje i 3D štampe; tim ORHIS, koji je predstavio automatizovanu pametnu saksiju koja pruža kvalitetniji, lakši i zanimljiviji uzgoj biljke; i ekipa eTIM, koja je ponudila rješenje za problem pronalaženja radnog iskustva studentima po završetku studija.

Cilj Startup akademije je da se studentima pruži dodatna vrijednost u oblasti startup ekosistema – umijeće pokretanja sopstvenog biznisa i kreiranja novih grana u ekonomiji Crne Gore. Čvrsto vjerujući u vrijednost i značaj mladih ljudi, znanja i inovacija, CGES će, kao društveno odgovorna kompanija, i dalje aktivno nastaviti da podržava ovakve inicijative i projekte.

 

Image Gallery