Novosti

Donacija Elektrotehničkom fakultetu
jul 24, 2020

Donacija Elektrotehničkom fakultetu

 

Još jedan amfiteatar na Elektrotehničkom fakultetu će dobiti novo, moderno ruho. Potpisan je Ugovor o donaciji sa Crnogorskim elektroprenosnim sistemom (CGES) kojim će Elektrotehničkom fakultetu biti uplaćen novčani iznos od 20.000,00 EUR, a za potrebe renoviranja amfiteatra 016.

Izuzetno sam ponosan na činjenicu da naša renomirana kompanija, kakva je CGES, prepoznaje značaj ulaganja u nauku i Elektrotehnički fakultet i što na ovaj način stvaramo reprezentativne uslove za studiranje našim studentima, među kojima su i oni koji će u budućnosti biti zaposleni u CGES-u. Mišljenja sam da energetske kompanije sa ozbiljnim planovima i jasnom strategijom razvoja moraju biti prisutni na Elektrotehničkom fakultetu i biti "na oku" studentima, istakao je Dekan Elektrotehničkog fakulteta, Prof. dr Saša Mujović. Nakon renoviranja, amfiteatar će dobti novo ime – Amfiteatar CGES i pored potreba održavanja nastavnog procesa poslužiće i za prezentacije aktivnosti CGES-a, kako bi studenti Elektrotehničkog fakulteta dobijali što više praktičnih informacija i uvidjeli da materija koju izučavaju na Fakultetu ima potpunu mogućnost implementacije u praksi.

Želim posebno istaći izuzetnu saradnju i razumijevanje koje su pokazali čelnici CGES-a, Predsjednica odbora direktora Vesna Bracanović i Izvršni direktor Dragan Kujović, pa nam ostaje da opravdamo povjerenje i pokažemo da smo bili vrijedni njihove pažnje i podrške.

Ovaj naš čin predstavlja još jednu potvrdu simbioze CGES-a i Elektrotehničkog fakulteta, od koje ocekujem da studenti imaju najviše koristi, istakla je Vesna Bracanović, predsjednica Odbora direktora CGES-a, ne krijući zadovoljstvo što će novi i moderni amfiteatar nositi ime  crnogorskog operatora prenosa elektricne energije.   Saradnjom sa Elektrotehnickim fakultetom kroz razne oblike djelovanja, ulaganjem u poboljšanje uslova rada i studenata i nastavnog osoblja, CGES daje doprinos  stvaranju  buduceg inzenjerskog kadra. To je siguran način da spremni   odgovorimo na sve izazove budućnosti, jer nema dileme  da je znanje najveći kapital, a ulaganje u obrazovanje uslov budućeg razvoja svakog društva“, zaključila je Bracanović.