Novosti

Pozdanije napajanje električnom energijom Podgorice, Cetinja i Crnogorskog primorja
jan 22, 2021

Pozdanije napajanje električnom energijom Podgorice, Cetinja i Crnogorskog primorja

 

U trafostanici „Podgorica2“ u toku je ugradnja novog transformatora, vrijednosti gotovo dva miliona eura, čime će se obezbijediti veća pouzdanost rada  elektroenergetskog sistema, pogotovo kada su u pitanju konzumna područja Podgorice,  Crnogorskog primorja i Cetinja.

 Trafostanica „Podgorica 2“, jedna je od pet tzv. velikih trafostanica koje su u vlasništvu Crnogorskog elektroprenosnog sistema i jedna od najvažnijih trafostanica u našem elektroenergetskom sistemu. Novi transformator, preko distributivne mreže, obezbijediće potrošačima pomenutih konzuma sigurnije napajanje električnom energijom.

 Nakon ovog posla, slijedi ugradnja još jednog transformatora u trafostanici „Lastva“, koji će, takođe, doprinijeti da se kvalitet napajanja potrošača Crnogorskog primorja podigne na viši nivo.

 Podsjećanja radi, krajem prošle godine Crnogorski elektroprenosni sistem pustio je u rad dva nova transfomatora u trafostanicama Kotor i Nikšić, tako da je naša kompanija u četiri nova transformatora uložila više od 5,3 miliona eura, čime je obezbijedila pouzdanije napajanje potrošača el.energijom sjevernog, centralnog i primorskog dijela naše države.

Prilog RTCG1 - Novi transformator vrijednosti gotovo 2 miliona eura - možete pogledati OVDJE