Saopštenja

DRAGANU LAKETIĆU  URUČENA NAGRADA ASOCIJACIJE MENADŽERA ZA 2016.
apr 28, 2017 Saopštenja

DRAGANU LAKETIĆU URUČENA NAGRADA ASOCIJACIJE MENADŽERA ZA 2016.

 

 

 

Nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima u 2016. godini uručene su 27.aprila 2017. godine na svečanosti koja je organizovana u Hotelu „Hilton“.

 

Ceremoniji dodjele nagrada  je prisustvovalo 250 zvanica, medju kojima su bili najuspješniji menadžeri u Crnoj Gori, predstavnici države, diplomatskog kora, lokalne uprave, privrede, nauke, kulture,poslovnih organizacija, članovi i prijatelji Asocijacije menadžera, te veliki broj  predstavnika medija.

Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika godine dobio je podršku Vlade Crne Gore, Privredne komore, Unije poslodavaca i Savjeta stranih investitora.

 

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore, Budimir Raičković  apostrofirao je značaj nagrade koja ističe rezultate koje su ostvarili laureati ali i drugi privrednici, vrijedni pažnje i respekta u izuzetno teškim uslovima poslovanja kako u zemlji tako i u regionu.

 

Dragan Laketić, predsjednik Odbora direktora CGES-a je čestitao  Asocijaciji na ideji za organizovanje ovakvog događaja koji , po njegovom  mišljenju, skreće pažnju javnosti i podiže svijest o ulozi i značaju menadžerskih vještina u jednom društvu.„ Koristim priliku da čestitam kolegama, dobitnicima nagrada i da im poželim još puno uspjeha u daljem radu i nagrada kao posljedica tog uspjeha. Želio bih da se zahvalim Asocijaciji menadžera Crne Gore, privrednim društvima koja su me predložila za nagradu, Rudniku uglja „Pljevlja“ i „Bi consulting“,kao  i stručnom žiriju na časti koja mi je ukazana izborom za menadžera godine u kategoriji kompanija u većinskom državnom vlasništvu. Iako nagrada ima lični karakter, lično je doživljavam kao nagradu za  rezultate koje je ostvario CGES, a za koje je, u najvećoj mjeri, zaslužan tim koji rukovodi Kompanijom. Ponosan sam i privilegovan što sam ovoliko dugo dio toga tima i što imam priliku da učestvujem u snažnom investicionom razvoju Crnogorskog elektroprenosnog sistema i da zajedno sa  našim strateškim partnerom Ternom učestvujem u realizaciji jednog od najvećih investicionih projekata u prenosnoj  mreži u Evropi, vrijednog preko milijardu eura, a to je projekat podmorske interkonekcije između Crne Gore i Italije.

Laketić je dao  kratak osvrt o kompaniji i postignutim rezultatima u prethodnom periodu.

CGES je akcionarsko društvo u većinskom vlasništvu države, koje se bavi djelatnošću prenosa električne energije, a koja je po Zakonu o energetici djelatnost od javnog interesa. CGES je punopravni član udruženja operatora prenosnih sistema Evrope ENTSO-E, i naš rad je usklađen sa standardima koji važe u prenosnoj mreži u Evropi. Od 2009.godine, kada smo od sektora u EPCG prerasli u pravno i vlasnički odvojeno društvo, investirali smo u prenosnu mrežu 115 miliona eura. Vrijednost stalne imovine nam je porasla sa 130 miliona eura na iznos od preko 200 miliona eura. Za to vrijeme ostvarili smo profit od preko 37 miliona eura.

Govoreći šta za njega lično znači izbor za najuspješnijeg menadžera u Crnoj Gori, Laketić je istakao-

„Priznanja predstavljaju pozitivan eho vašeg rada, prijaju i podstiču na dalju akciju. Daju neki novi smisao vašem djelovanju pogotovu u sredini koja je škrta na pohvalama i gdje se informacije o pozitivnim rezultatima često primaju sa podozrenjem. Ovaj izbor ima dodatnu težinu zbog činjenice da ga asocijacija menadžera organizuje prvi put i da smo mi imali čast da budemo prvi lauerati. Kao što sam već rekao, ovo je priznanje za rezultate koje je ostvario CGES, kao i priznanje za sve koji su dali doprinos tom rezultatu.

Nakon sprovedenog Javnog konkursa za "Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika 2016. godine", na koji je Asocijaciji menadžera Crne Gore pristiglo 156 prijedloga, od čega je prihvaćena 91 kandidatura, Upravni odbor AMM-a je prihvatio prijedlog stručnog žirija i donio odluku  da dodijeli 12 godišnjih nagrada AMM-a u sljedećim kategorijama:preduzetnik godine; najboljoj instituciji za obrazovanje i edukaciju menadžera;menadžeru godine u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama; menadžeru godine u preduzećima koja su u većinskom vlasništvu države; nagradu za životno djelo;  projekt menadžeru godine; mladom menadžeru godine;
menadžeru godine u mikro preduzećima; menadžeru godine u malim preduzećima; menadžerki godine u srednjim preduzećima i menadžeru godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima .

 

 

 

 

DRAGAN LAKETIĆ MENADŽER GODINE
apr 12, 2017 Saopštenja

DRAGAN LAKETIĆ MENADŽER GODINE

 

Nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore

 Statua MG 2

Upravni odbor Asocijacije menadžera ,(AMM), odlučio je da nagradu za menadžera godine u u kategoriji kompanija koja su u većinskom vlasništvu države dodijeli predsjedniku Odbora direktora CGES-a, Draganu Laketiću.

Na adresu Asocijacije menadžera Crne Gore pristiglo je 156 predloga, od čega je prihvaćena 91 kandidatura.

Ceremonija dodjele ove prestižne  nagrade biće održana 27. aprila u Hotelu “Hilton”-Podgorica.

 

USVOJEN IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA DEVET MJESECI
okt 28, 2016 Saopštenja

USVOJEN IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA DEVET MJESECI

 

 

Odbor direktora CGES-a na svom redovnom zasijedanju, koje je održano 26.oktobra ove godine , jednoglasno je usvojio Izvještaj o poslovanju za devet mjeseci, kao i izvještaj o finansijskom poslovanju za isti period.

 

Na dnevnom redu II sjednice Odbora direktora našle su se značajne teme iz rada i poslovanja ove elektroenergetske kompanije kao što su-Izvještaj o realizaciji Plana investicija,zatim pravila o funkcionisanju prenosnog sistema,metodologija za utvrđivanje naknade za priključenje na prenosni sistem električne energije i dr..

 

NACRT PRAVILA ZA FUNKCIONISANJE PRENOSNOG SISTEMA ELEKTRIČNE ENERGIJE
avg 19, 2016 Saopštenja

NACRT PRAVILA ZA FUNKCIONISANJE PRENOSNOG SISTEMA ELEKTRIČNE ENERGIJE

Crnogorski elektroprenosni sistem AD dana 19.08.2016. godine daje na javnu raspravu

NACRT PRAVILA ZA FUNKCIONISANJE PRENOSNOG SISTEMA ELEKTRIČNE ENERGIJE

I upućuje

JAVNI POZIV

svim zainteresovanim licima da učestvuju u javnoj raspravi i daju svoj doprinos u razmatranju i donošenju kvalitetnog akta.

U skladu sa članom 114 stav 3 Zakona o energetici (Službeni list Crne Gore broj 5/2016), operator prenosnog sistema električne energije u postupku utvrđivanja predmetnih pravila obezbjeđuje odgovarajuće učešće zainteresovanih lica u oblasti električne energije i pravila dostavlja Agenciji na odobravanje.

Mišljenja, primjedbe, komentari i sugestije se mogu dostavljati elektronskim putem na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., faxom na broj: 020 407 665 ili poštom na adresu Bulevar Svetog Petra Cetinjskog broj 18 Podgorica, zaključno sa 05.09.2016. godine do 15 časova.

U okviru javne rasprave, 05.09.2016. godine sa početkom u 11 časova organizovaće se okrugli sto u sali za sastanke Crnogorskog elektroprenosnog sistema AD, na naprijed navedenoj adresi. Prijave za učešće na okruglom stolu se dostavljaju najkasnije do 02.09.2016. godine, do 12 časova, a učesnici su obavezni da u prijavi navedu kontakt telefon ili e-mail. U cilju efikasnog sprovođenja rasprave, učesnici okruglog stola treba da u pisanoj formi dostave mišljenja, primjedbe, predloge i sugestije najkasnije do 02.09.2016. godine. do 12 časova.

U prilogu možete preuzeti: Nacrt Pravila za funkcionisanje prenosnog sistema električne energije