Novosti

Mijat Mirković izabran na funkciju predsjednika Odbora direktora CGES-a
jul 08, 2022

Mijat Mirković izabran na funkciju predsjednika Odbora direktora CGES-a

 

Većina čanova Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema  u novom sazivu, na današnjoj konstitutivnoj sjednici, ukazala je povjerenje Mijatu Mirkoviću,dipl.el.inž., imenujući ga za predsjednika ovog najvišeg tijela. Izabran je i potpredsjednik  iz redova italijanske Terne, Đakomo Donini.

Podsjećanja radi, na redovnoj godišnjoj Skupštini akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, koja se održala 28.juna u Podgorici, jednoglasno je  potvrđena odluka o izboru članova Odbora direktora ove energetske kompanije, koju će u novom mandatu predstavljati:   Aleksanadar Mijušković, dipl.el.inž., koji je reizabran na tu funkciju,novi članovi Zdravko Blečić, mr državno pravnih i evropskih studija, Almedina Husović, dipl. pravnik i Mijat Mirković,dipl.el.inž..Akcionarsko društvo „Elektromreža Srbije“u Odboru CGES-a zastupaće, kao i do sadaJelena Matejić, dipl.ecc., a italijansku energetsku kompaniju Terna – Rete Elettrica Nazionale S.p.A,     dosadašnji članovi Đakomo Donini Guido Guida.

 

BIOGRAFIJA MIJATA MIRKOVIĆA

 

Mijat Mirković, predsjednik Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema, diplomirani je inženjer elektrotehnike, koji ima respektivno dvadesetogodišnje iskustvo u oblasti energetike. Do 7.jula 2022. godine, kada je stupio na novu dužnost predsjednika Odbora, obavljao je poslove šefa Službe za razvoj, planiranje mreže i praćenje projekata u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu.

U periodu od 2019-2021. Godine, bio je direktor Sektora za razvoj i investicije, a od 2012. do jula 2018., odnosno novembra 2019. godine obavljao je funkciju šefa Službe  održavanja, odnosno Službe eksploatacije.

Mijat Mirković  je bio i šef trafostanice “Podgorica 1”, a duži period je pokrivao funkcije   tehničkog direktora ED Cetinje, kao i šefa Odjeljenja za investicije i saglasnosti u istoj distribuciji.

·         Govori engleski.

 

CGES - Animacija

YouTube thumbnail