Novosti

CGES donirao vrijednu informatičku opremu Obrazovnom centru u Šavniku
nov 04, 2022

CGES donirao vrijednu informatičku opremu Obrazovnom centru u Šavniku

 

Vrijedna donacija JU "Obrazovnom centru Šavnik": CGES u službi znanja i usavršavanja mladih

Crnogorski elektroprenosni sistem u potpunosti je opremio kabinet informatike JU "Obrazovnog centra Šavnik" sa pet računara, dva laptopa, projektorom i platnom, čime su obezbijeđeni bolji uslovi za rad, kako učenicima, tako i nastavnom kadru.

Tim povodom, predstavnici CGES-a na čelu sa izvršnim direktorom Ivanom Asanovićem, posjetili su ovu instituciju i zvanično uručili vrijednu donaciju.

Izvršni direktor Asanović kazao je da je digitalna transformacija proces koji će naše društvo promijeniti na bolje, a nosioci te promjene su mladi. On je istakao da je donacija iz tog razloga usmjerena upravo djeci, kako bi kroz savremena informatička sredstva lakše i brže došli do potrebnog znanja.

“CGES je kompanija koja je utemeljena na znanju i kontinuiranom usavršavanju, pa prema tom aspektu gaji poseban senzibilitet. Posebno nam je drago što smo u mogućnosti da pružimo svoj doprinos unapređenju rada Obrazovnog centra, kao instituciji koja je odškolovala brojne generacije”, naglasio je direktor Asanović.

Direktor Obrazovnog centra u Šavniku, Bajo Zorić, zahvalio se na donaciji Crnogorskog elektroprenosnog sistema, te kazao da će računari sa pratećom opremom u velikoj mjeri olakšati djeci savladavanje digitalnih tehnologija, kao i usvajanje novih znanja. Učenici Centra nijesu krili oduševljenje novom opremom, pa su kazali da im kompjuteri već mnogo znače u učenju, pretrazi korisnih informacija i vježbanju zadataka.

Društveno odgovorno poslovanje je jedno od osnovnih načela CGES-a, pa će kompanija i ubuduće ostati dosljedna podršci pravim vrijednostima, jer se samo na taj način stvara bolje i naprednije okruženje.

Video materijal sa izjavama mozete pogledati  OVDJE

 

CGES - Animacija

YouTube thumbnail