Novosti

Vrijedna donacija Crnogorskog elektroprenosnog sistema JPU "Ljubica Popović"
mar 17, 2023

Vrijedna donacija Crnogorskog elektroprenosnog sistema JPU "Ljubica Popović"

 

Crnogorski elektroprenosni sistem donirao je 11 hiljada eura za kupovinu informatičke i elektronske opreme za deset vaspitno-obrazovnih ustanova koje pripadaju JPU „Ljubica Popović“, čime su obezbijeđeni bolji uslovi za rad vaspitačima i djeci.

Tim povodom, izvršni direktor CGES-a, Ivan Asanović, posjetio je vaspitnu jedinicu „Simba“ u Podgorici i zvanično uručio vrijednu donaciju koju je ispred JPU „Ljubica Popović“ primila direktorica Vesna Nikolić.

Izvršni direktor Asanović kazao je da Crnogorski elektroprenosni sistem kontinurano ulaže u znanje, obrazovanje, sport, zaštitu životne sredine, humanitarne akcije, te da bez izuzetka daje prednost projektima koji promovišu prave vrijednosti.

“Vjerujemo da smo ovom donacijom olakšali rad upravo onim ljudima koji se brinu o budućnosti našeg društva, o našoj djeci. Nastavili smo ulaganje u vaspitanje i obrazovanje naših najmlađih i neizmjerno sam srećan što je baš ovaj kolektiv bio naš izbor” , naglasio je direktor Asanović.

Direktorica JU Ljubica Popović, Vesna Nikolić, kazala je da od danas počinje era digitalizacije JPU „Ljubica Popović“ i da će sa doniranim sredstvima u potpunosti biti spremni da odgovore na izazove pred njima. Nikolić je naglasila da predškolske ustanove učestvuju u programu Digitalna škola, nastalim u saradnji Ministarstva prosvjete i predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, koja predstavlja riznicu raznovrsnih i kvalitetnih edukativnih sadržaja za djecu, adolescente, njihove roditelje, vaspitače i nastavnike.

„Zahvaljujući donaciji CGES-a u vidu računara i smart televizora, našim vaspitačima će znatno biti olakšan proces uvođenja i upoznavanja djece sa digitalnim svijetom na pravi način, u skladu sa ciljevima vaspitanja i obrazovanja predškolske djece“ , istakla je direktorica Nikolić.

Vrijedna donacija je prvi korak ka digitalizaciji predškolskih ustanova, a od posebnog je značaja da društvena zajednica prepozna važnost izazova sa kojima se suočavaju obrazovne ustanove u Crnoj Gori. Pružanjem podrške u dijelu nedostajuće opreme unapređuje se cjelokupan obrazovni sistem i podstiče razvoj servisa koji olakšavaju edukaciju, komunikaciju i saradnju.

 Video materijal sa događaja možete pogledati ovdje.

CGES - Animacija

YouTube thumbnail